Over Zen, Zin en zo…

“Om dichterbij te komen moet je soms afstand nemen”.

Welkom bij Zen, Zin en zo….
Soms bepaalt de weg het doel.
Mijn niet eindigende interesse in alles wat mensen beweegt, de bijzondere band met  Oosterse filosofieën,  en een langzamerhand uitkristalliserend ‘Ikigai’  staat aan de basis van Zen, Zin en zo…  Het gaat over Zen, zingeving, meditatie, persoonlijke groei, het vinden van je passie, je Ikigai, het gaat over zoeken, vinden, kwijtraken en loslaten. Want soms moet je juist afstand nemen om werkelijk dichterbij te komen.

In de workshops neem ik je met enthousiasme, relativeringsvermogen en een humor mee in mijn dagelijkse verwondering. Ik rammel met plezier aan de kettingen waarmee je jezelf hebt vastgezet.
Enne…verwacht van mij geen antwoorden, ik heb ze niet en anders zouden  dat toch mijn antwoorden maar zijn.  Niet de jouwe.

Ik heb wel vragen…

In het dagelijks leven is Paul hogeschooldocent en actief als speler en regisseur bij een amateurtoneelgezelschap. Hij is auteur van het boek “Oost, West, Thuis is het ook niet alles”. 
Hij houdt zich al ruim 10 jaar bezig met Zen-meditatie en heeft zijn opleiding tot professioneel meditatieleraar en dynamisch meditatie begeleider gevolgd bij het Nederlof Centrum in Amsterdam.